läkarstudenten - mitt tunnelbanespan

Upp för trapporna för att byta perrong på Slussen kom jag flämtande från jobbet, kroppen tycker nog inte att den är riktigt frisk än, men vad ska man göra. Genom spärren kom två unga män, den ena i orangeröda byxor och lång mörkblå jacka, palesinasjal och det var något med den där lilla sneda luggen och lite knotiga näsan, jag kände igen den
herregud
det var ju Magnus.
Läkarstudenten som
tog mitt blod i juli, han som sen inspirerade mig till novellen, som sen efter de andra skrivarkursarnas begäran utvecklats till början på ett romanmanus. Magnus, civilklädd, på Slussen. Han gick ner på perrongen jag just lämnat med den andra unga mannen, jag vände mig om mitt i ett steg och följde efter.
De steg på ett tåg på gröna linjen mot Hässelby. Jag blev stående vid dörrarna och låtsades läsa, i mina tråkigt prydliga receptionistkläder kände jag mig inte det minsta intressant men jag tror ändå att både han och den andra unga mannen la märke till mig, så som jag glodde. Det kändes så komiskt, overkligt, här framför mig satt ett av mina fantasialster och nu vet jag hur han klär sig ute i verkligheten. Det var ett litet hål över högerstortån på hans en-gång-i-tiden-vita vans. Han läste Metro och kommenterade ett par artiklar med sitt sällskap. Kontrasten med det ljustbruna håret, luggen som föll ner i ansiktet, och de bruna ögonen. Han var alldeles för snygg för sitt eget bästa.
De gick av på S:t Eriksplan. Inte så oväntat, bussarna till KI. Jag gick också av och tog tunnelbanan tillbaka in mot stan. Jag förblev inkognito. Jag lekte med tanken, hur han skulle reagera om jag satte mig bredvid honom och sa "hej Magnus, jag skriver en roman om dig", men det är ju bara galet och jag är nog ganska galen, soy bastante loco som vi skulle säga på spanskan, men det behöver ju inte han få veta. Galenskap uppskattas inte överallt. Då är det bra att jag har orden att avreagera mig med.

Att åka tunnelbana en kvart åt fel håll och få dagen förskjuten en halvtimme, bara för att. Magnus, läkarstudenten. Det är såna infall som gör det värt att gå upp på morgonen.
Gud, denna vecka. Allt som händer. Idag har Grey's Anatomys femte säsong premiär i USA.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback