när jag (inte) träffade mannen i mitt liv på komvux

Idag var det min första dag i skolan. Spanska steg ett på Åsö vuxengymnasium. På morgonen när jag gnällde på den tidiga timmen och velade om ifall jag skulle orka tvätta håret eller inte, sa mamma:
- Det är klart att du måste tvätta håret, Katja (fast på finska: Tietysti sun pitää pestä tukka!). Första intrycket är alltid viktigt, och vem vet, du kanske träffar mannen i ditt liv där! Och vad kommer hans förstaintryck av dig vara då? Att du var tjejen med skitigt hår?

Såhär efter första lektionen kan jag ju säga att ingen av mina klasskamrater (för det är det det känns som, en klass, vi fick intervjua varandra och läraren var en jättesöt äldre herre) har någon mannen-i-mitt.-liv-potential, men däremot stötte jag på Robin på skolgården under rasten. Då var jag glad att jag åtminstone såg fräsch ut, och hade snygga skor på mig. Robin är en person som lägger märke till sånt. Och, ni vet, det finns människor som man liksom vill se bra ut för, människor som man aldrig träffar längre men som en gång i tiden varit sådär världsomvälvande viktiga, människor som man egentligen inte bryr sig om längre men som det ändå inte går hålla sig lugn inför. När man stöter på såna vill man se snygg ut. För mig är Robin en av de där människorna.
Mamma visade sin omfångsrikare livsvisdom när hon sa åt mig att tvätta håret imorse. För även om jag inte träffade mannen i mitt liv idag heller, så vet man aldrig vilka överraskningar som dagen lägger för ens fötter. Man kan alltid stöta på en Robin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback