på religionen II

Och igen, religionsläraren, jag förstår inte varifrån han får alla sina historier och konstiga uttalanden. Nu berättade han om varför Vishnu är blå. Jo, förstår ni, av någon anledning skulle någon göra ett gift och kärnade ur hela havet, men Vishnu älskade världen och människorna så mycket att när det här giftet skulle spridas ut så ställde sig Vishnu ivägen och drack upp det istället. Och så blev han blå. Men han missade ett par droppar, som föll på ett par ormar och spindlar - det är därför de är giftiga.
"Det är så bra", sa Krister, religionsläraren, "de har arbetat fram förklaringar för allt, som passar in i deras värld. Hur skulle vi förklara att vissa ormar är giftiga?"
"Evolutionen", svarade Julius.
"Precis. För det är det vi tror på. Och det här är hinduernas förklaring, för den passar för dem. Deras förklaring är precis lika bra som vår. Fast vår är lite bättre, för den är ju sann..."
Han får klassen att skratta hela tiden, men frågan är om han gör det medvetet eller om han bara råkar säga galna saker och sen skrattar tillsammans med oss för att han är så generad.

Sen, när vi lyckades motbevisa hans teori om att den enda geometriska figuren som finns i naturen är cirkeln, så kallade han oss för jävla skitungar. Sen sa han att det var bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback