första dagen som volontär (femte maj)

Första dagen som volontär lyckades jag pricka in den enda dagen på ungefär två veckor som det regnat. Dt regnade i princip hela dagen. Jag var alldeles dyblöt.
Jag jobbar i apkarantänen nu. Dit kommer aporna efter att de blivit friskförklarade av veterinärerna, innan de kan släppas ut i den riktiga parken. Alla apor sitter i burar. Vissa blir utsläppta under dagen och får springa fritt fastspända i en lina. Bortsett från allt städande och matande, så är det mycket fri lek med apor.
Idag har min snagg blivit rengjord av tre olika apor, varav en heter Natalia. Jag har även lyckats bli biten av den tjejhatande apan Oscar. Jag har ett fint litet blåmärke på G på vänster arm.

På kvällen när jag satt på mitt rum och läste, öppnades dörren och någon kom in. Jag trodde att det var min rumskompis Viviana, så jag tittade inte upp, men när ljuset blev släckt tyckte jag att det var lite konstigt och lyfte blicken från Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist. Jag hann precis se en stor, svart spindelapa kila ut ur rummet med vad som såg ut som en bok i sin hand.
Jag sprang efter den, men den hade hunnit klättra upp i ett hål mellan innertaket och yttertaket och satt där och mumsade förnöjt på Vivianas pocketsidor.
Så nu har jag lärt mig att inte lämna dörren öppen.

Jag sover på en halmmadrass. En riktig halmmadrass. Det är presenning fyllt av halm. I normala fall skulle jag omöjligt kunna sova på den, men efter arbetsdagarna här är jag så trött att jag sover som en stock ändå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback