en föredetta volontär på fotograferingsäventyr (nittonde maj)

I karantänen får man inte fotografera. Foton på apor i burar som hamnr på internet kan misstolkas och ge CIWY dåligt rykte. Det finns goda skäl till varför aporna i karantänen är i burar, men det är detaljer som vissa "djurrättsaktivister" inte har tid att ta reda på. Och som karantänvolontär får man inte gå in i resten av parken och röra de andra djuren utan att först ha bytt kläder och duschat. Alltså har jag i princip inte rört någon av mina kameror på två veckor. (I ärlighetens namn måste jag erkänna att jag ändå har smugglat in min lilla kamera och tagit ett par kort, mest på Natalia. Jag var bara tvungen, för personligt bruk bara.)
Så jag hade planerat att tillbringa en dag i parken efter min sista arbetsdag för att fotografera. Och jag tro att jag fick ett par bra foton. Jag gick upp till utkiksplatsen, Mirador, och såg hela Villa Tunari (inte för att det skulle vara så stort, men ändå). Jag fascinerades över hur fasligt grön regnskogen är. Jag gick till the Aviary och papegojornas "hola, hola!" haglade över mig. Och i Monkey Park fick jag äntligen ställa in skärpan på ett par capuchinapor och en spindelapa. Och över allt sken solen obarmhärtigt från en klarblå himmel. Det blev en ohyggligt, helt regnfri dag.
Två veckor utan fotografering var ett ohyggligt långt avbrott för att vara under den här resan. Men idag kompenserade jag ganska bra - dryg femhundra bilder blev det. Duktigt, tycker jag. Det blir mycket att göra i PhotoShop när jag kommer hem.

När jag stod och borstade tänderna på morgonen hade Baby vägarna förbi. Han stannade och såg intresserat på mig, sen klättrade han helt sonika upp för mitt byxben och satte sig på min axel. Där tog han tag i min tandborste och börjad dra i den. Till slut lyckades han lirka den ur min hand och stoppade in den i sin egen mun. Men när han märkte att den inte gick att äta, försökte han få in den i min mun igen. Han ville verkligen borsta mina tänder, och han är en stark apa. Det blev en lång kamp, men när han blev tvungen att acceptera att han inte skulle få bli min tandläkare, hoppade han av min axel och vandrade iväg med min tandborste. Min avskedspresent till Baby.

På kvällen åt jag på en av våra stammisrestauranger och nästan hälften av alla volontärer var där och vi gjorde ett U-format långbord och pratade om våra apor och katter. Det var Stuarts sista kväll också, och när han skulle gå för att hinna med bussen till La Paz, iscencatte han en stor Inti Wara Yassi-gruppkram och jag minns hur ensam och övergiven jag kände mig första dagarna, men nu kändes det faktiskt lite sorgligt att lämna dessa människor också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback