avresa

05:00 - Vaknar.


05:34
- Dricker sista glaset svenskt vatten.



09:06
- Vi lyfter från Arlanda. Vi håller varandra i händerna. Solen gör det sista vi ser av Sverige alldeles rosa. Nu finns det ingen återvändo.
sv 11:40 / us 05:40 - Cecilia och Jonna ligger och sover. Det gör egentligen också, men jag vaknade till och såg Islands snötäckta berg. Vi flyger med soluppgången, himlen är blekblå, horisonten rosa, molnslöjorna lila och havet mörkblått. Och mitt ibland detta - snötäckta bergskedjor. Det är något drömskt över färgerna. Helt oslagbart.
us 11:28 - Jag fyller i ett formulär där jag lovar att jag inte för in några sniglar i USA eller har umgåtts med någon kreatur på sistone. Jag har hört att tullen ska vara ett helvete. Snart landar vi.



us/Peru 20:13 - Det är helt mörkt utanför fönstret, stjärnorna lyser. Vi sitter vid en nödutgång. På klisterlappen som förklarar hur man öppnar figurerar en svart man.
Newarks flygplats var oinspirerande. När vi lyfte såg vi Frihetsgudinnan.
Innan det blev mörkt såg jag en fågel som flög över molnen. Det var nog väldigt ensamt.
23:03 - Det är turbulens. Det har det varit under större delen av resan. Om man är under sju år får man inte ta in en mobiltelefon i Peru. Jag är lite nojig, för två kameror får man tydligen inte heller ha. Jag tycker inte om tanken på att åka fast i tullen. Men Jonna bara sover.


02:54 - Framme på Inka Lodge. Passkontrollskön var stört lång. Taxichaffören trevlig. Edvard fastnade i Londons dimma, så han kommer en dag senare. Ute är det varmt och fuktigt. Luktar hav och ekvator. Som jag längtat.

Kommentarer
Postat av: marja ruohomäki

Hei Kati, Olipa kiva kuulla että olette päässeet perille ja nähdä sinut ja sun matkakaverit kuvassa.Istun Morenan, Jakobin ja Vadimin kanssa ja söin illallista ja yhtäkkiä tunsin että olet lähettänyt bloggi-sanoman. Ja siellä se oli.

Täällä on taas tullut kylmää, lähetä tänne vähän auringonsäteitä ja värikkäitä kuvia kaikista ihanista hedelmistä ja kukista ja ihmisistä. Iso, iso halaus Äiti

2009-01-15 @ 20:24:46
Postat av: morena

Ja, vi sitter här i köket och äter middag och utanför är det kallt och mörkt. Jakob gör läxorna och snorar.Vadim diskar och snart så går vi hem till vårt halvfärdiga kök.

När jag ser er där på Arlanda får jag också lust att resa och Marja nappar genast på det och vill planera. Men jag föreslår Mongoliet - där är det kallt och kargt och öken, absolut inga badstränder men hästar.

Fast egentligen vill jag hellre åka till Indien.

Men då måste jag vaccinera mig mot allt möjligt och jag är så spruträdd så att det kommer att bli ett problem.

Förresten - färgen på jacka heter Marigold=ringblomma, tack för rosenknoppen!

Morena

2009-01-15 @ 20:46:26
Postat av: vadde

jaha, det var ju kul, vi fick din bloggrapport med bild och allt redan innan du skrev den. fan vad tekniken gar fram. du, ta't lugnt. 2 kameror kommer nog att ga bra. man kan alltid forklara att den lilla kameran ar faktisk ingen kamera utan en tvalkopp eller en elektrisk kam. snygg jacka, sott som sockerror. tack for bloggen. vi vantar oss mer. vadde

2009-01-15 @ 20:59:30
Postat av: jakob

Ha det så kul när du kommer fram. Körsbärs-kvisten blommar jättefint. Jag kommer inte på något annat att säga. Jag är inte bra på att hitta på meningar. Som mamma och pappa och marja. och jag har varit på aikido och nu ska gå och sova i min säng och spela gitarr innan jag går och lägger mig

2009-01-15 @ 21:31:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback