svårigheten i att hitta till rätt läkarbesök

Jag hade precis stigit på tunnelbanan, påväg till mitt möte med öronspecialisten för att kanske få reda på varför jag envisas med att få halva ansiktet förlamat. Jag sitter på tunnelbanan, har precis kommit upp ur tunneln mellan Bagarmossen och Kärrtorp, och av någon anledning får jag för mig att plocka upp kuvertet med kallelsen ur min sönderfallande fjällrävenväska. Jag vet inte varför, det är ett mysterium. På kuvertet står det, med feta bokstäver: KAROLINSKA. Högst upp på kallelsen står det, med feta bokstäver: KAROLINSKA. I kallelsen står det, med små bokstäver: Öron-, näs- och halsmottagningen, Huddinge.
Jag får panik.

(Var var jag när alla andra allmänbildade människor fick lära sig att Karolinska inte bara är Karolinska sjukhuset, att det ligger i Huddinge också och nu höll jag på att missa min specialisttid.)

Det slutade ändå med att jag kom fram till öron-, näs- och halsmottagningen en kvart före på kallelsen angiven tid och fick sitta i en halvtimme i väntrummet och filosofera om hur sannolikt det är att, eller kanske snarare osannolikt att inte, gå vilse i en sjukhusbyggnad, innan Malmborg blev inkallad.

Men ja. Det var inget jag behövde oroa mig över, sa doktorn. Kanske har jag ett virus latent i kroppen hela tiden som tycker om att sätta sig på ansiktsnerverna ibland, man vet inte riktigt, huvudsaken var i alla fall att det inte finns någonting att göra åt. Jag får helt enkelt stå ut med att få ansiktsförlamning med ojämna mellanrum.
För säkerhets skull fick jag ändå gå till provtagningscentralen för ett litet blodprov. Så efter lite oskyldigt flörtande med den söta sjukskötaren som tappade mig på blod kunde jag ändå lämna rätt sjukhus, en knapp timme efter att jag kom dit, på gott humör. Denna andra dag av året tvåtusenåtta.

Kommentarer
Postat av: Fred

Jag har varit med om exakt samma sak. Jag åkte dock hela vägen till fel karolinska sjukhuset och fick reda på i receptionen att jag var på fel sida av staden. Som tur var han jag mirakulöst med nån direktbuss mellan de två karolinskorna så att jag precis han till min tid.

2008-01-02 @ 18:08:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback